07 February 2009

Rakyat Perak Sayangkan Yang Mulia Sultan Azlan, Orang Luor Jangan Kaco



Cerita yang berlaku semalam membuatkan teman call member-member teman kat area Kuale. Selalunyer pekan Kuale memang satu tempat yang takde ler sibuk benor, sibuk ngan orang yang bershopping peroyok, kuali, toto, bakul ade ler.

Mula-mula ingat kan semunyer orang Kuale, tapi terdetik juge hati teman takan ler semuanyer sanggup nak buat rhopa tuh. Rhopa-rhopanyer yang jadik kepala mende ni adalah orang luor. Berapa banyak bas-bas dari luor yang bawak deme-deme nih datang Kuale. Banyaknyer datang dari Selangor dengan KL yang dari Kelantan pun ade. Ingatkan rombongan mende. Datang Kuale buat kaco. Kurang ajor dengan Sultan jangan ler cakap, tahan keta, baling batu dan macam-macam lagi.

Sultan Azlan bukan lah calang-calang Sultan, lebih-lebih lagi bab-bab jurisdiction and legislation. Kite juge jangan lupa Ustat Harussani yang amat kite hormati masih disisi Tuanku Sultan Azlan. Mesti ada sebab ngape Sultan perkenankan Zambry naik ganti Nizar. Puak-puak PAS ni pun satu ni pun satu hei, time lepaih PRU12 arituh, bukan main lagi junjung Sultan, sebabnya tak bagi DAP jadik MB Perak. Walaupun kedudukan kerusi masa tuh DAP 18, PKR 7 dan PAS 6. Nasib baik ada Sultan Azlan. Kalau takde, kite dapat dah MB dari DAP. Skang ni biler suruh turun, sebab majoriti takde, bukan main lagi ligat kurang ajornyer, rasa macam nak ligan aje kepala sekor-sekor. Termasuk ler orang yang mule-mule nak saman Tuanku Sultan iaitu Karpal Singh.

Sememangnya Rakyat Perak masih lagi sayangkan Sultannya.

3 comments:

anas afrohead said...

saya setuju seratus peratus.
mereka kebanyakannya bukan dari perak.
dan lihat saja siapa salah seorang yang ditangkap?
weorang warga Indonesia!
ironi bukan?

dan saya sebagai anak perak yang membesar di Kuala Kangsar, yang mengetahui sendiri sifat mesra rakyat Sultan di bandar diraja,
akan mempertahankan Sultan saya hingga ke titisan darah terakhir.
Daulat Tuanku!!!

sila ke blog saya pula.
dan nilaikan sendiri entri saya.

Anonymous said...

kenapa polis berlembut tak nak seret org yg baring atas jalan tu,geram aku tengok...macamlah jalan tu mak bapak dia punya tanah..apa yg mereka dapat..

hussien said...

16 SEPTEMBER Anwar jadi kenyataan akhirnya..itulah Pakatan Rakyat ni angkuh sungguh termasuk para penyokongnya..

Jemput link:
http://kedapas.blogspot.com