14 February 2007

Ezam dilantik penasihat antarabangsa...pe citenye!!!

Pengerusi Gerakan Demokrasi dan Anti Korupsi (Gerak), Mohamad Ezam Mohd Nor telah dilantik sebagai Jawatankuasa Penasihat Antarabangsa, di The May 18 Memorial Foundation sebuah pertubuhan demokrasi di Korea.

KOMEN: Setakat pertubuhan demokrasi di Korea tu apa la sangat? Ahli Parimen pun boleh gaduh , baling-baling kerusi dalam Parlimen.

Pengerusi Gerak itu telah dijemput untuk mesyuarat pertama selaku anggota penasihat antarabangsa bagi badan yang berpusat di Gwangju, Korea itu pada 7 hingga 9 Febuari lalu.
Selain itu Gerak turut dinamakan sebagai pengkalan kepada aktiviti yayasan tersebut di Asia Tenggara, kata Koordinator Gerak, Badrul Hisham Shaharin kepada Harakahdaily hari ini .

"Pelantikan Ezam sebagai panel penasihat merupakan pengiktirafan yang amat bernilai kepada Gerak" kata Badrul Hisham.

KOMEN: Ek eleh….pengiktirafan, yang Ezam meraung-raung minta dilantik tu apa?

"Walaupun sebagai organisasi baru namum usaha serius yang oleh semua warga kerja Gerak yang diterajui Ezam telah mula diberikan perhatian bukan sahaja di peringkat tempatan namun oleh beberapa organisasi di peringkat antarabangsa.

Sementara pada pertengahan Mac ini pula Ezam akan berada di Scotland atas jemputan Amnesty International bagi meneruskan perjuangan demokrasi melalui gerakan antarabangsa, tambah Badrul lagi.

Komen: Suruh bertanding dalam pilihanraya tak mau, BOIKOT konon…yang Wan Azizah menipu semasa pilihanraya umum 2004 lalu di Permatang Pauh tu apa? DEMOKRASI konon!!!

Bukan dijemput tapi dia ssendiri yang register nak hadir Amesty International tu….Ezam hang tolong cakap kat Bapak angkat hang si Bush dan Blair tu hentikan penganiayaan terhadap umat Islam di Iraq dan Afghanistan tu.

Sebagai menghormati Ezam sebagai keluarga baru panel penasihat antarabangsanya, yayasan tersebut turut mengadakan majlis ringkas melancarkan buku terbaru terbitan Gerak, "Freedom of Information in Malaysia' pada 8 Februari di salah sebuah restoran terkemuka di Gwangju, katanya.

Komen: Cari populariti le tu, Bad ni pulak dapat komisyen kalau buku tu laku.

Terdahulu sebelum ini buku yang sama yang mengulas isu sekatan terhadap kebebasan maklumat di Malaysia yang sering terhalang dengan Akta Rahsia Rasmi (OSA) telah dilancarkan di hadapan Balai Polis Bukit Aman oleh Ketua Pemuda PAS, Salahuddin Ayub.

Buku itu ditulis Ezam bersama seorang peguam muda, Fadha Nur Ahmad Kamar yang juga bekas pemidato terhebat dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM).

Komen: Orang lain lagi hebat berpidato. Pidato kosong dan penuh fitnah buat apa.

Pelancaran di hadapan Bukit Aman itu bersempena dengan tindakan Bukit Aman memanggil empat aktivis Protes antaranya, Bendahari PAS, Dr Hatta Ramli; Bendahari KeADILan, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim; Ketua Penerangan KeADILan, Tian Chua dan Ahli Majlis Tertinggi DAP, Ronnie Liu.

Komen: Kalau aku tak sanggup nak minum semeja dengan orang DAP kerana Karpal Singh pernah kata “Langkah mayat saya sebelum mengisytihar Malaysia sebuah negara Islam”. Macamana la si Dr Hatta ni sanggup bersekongkol dengan golongan yang macam tu …Ronnie Liu tu bukan ka dari DAP? Dasar depa tetap sama.

The May 18 Memorial Foundation merupakan sebuah yayasan yang ditubuhkan hasil dari wang pampasan yang dibayar oleh kerajaan Korea kepada pejuang kebangkitan rakyat yang dizalimi oleh ditaktor suatu ketika dahulu di Korea.

Komen: Kalau Malaysia tak demokrasi , DS Wan Azizah tak boleh bertanding dalam pilihanraya pun…macam-macam usaha boleh dibuat untuk menyekat…ini tidak…menang dengan penipuan lagi gitu…

Kini yayasan tersebut selain dari menjaga kebajikan waris pejuang demokrasi di Korea , ia juga menumpukan usaha memperkasakan demokrasi di seluruh Asia. - mks.

Komen: Kalau Malaysia tak demokrasi, hang ni Bad dah lama kena lepuk…

2 comments:

puterinusantara said...

baru ezam yang dilantik jadi penasihat antarabangsa...dah riuh satu negara. Ni...Malaysia jadi Pengerusi NAM, OIC, ASEAN dan macam-macam benda lagi...lagi hebat. Ezam yang suka cari populariti tu memang la nak sangat kalau orang sebut2 nama dia. Orang yang hebat tak pernah mengaku dirinya hebat...

spongegoat said...

puterinusantara..
biasalah 'ayam betina' telur sebijik riuh sekampung....